Naleśniki z parówkami

Przepis na naleśniki z parówkami z dodatkiem sera oraz pieczarek. Jest to proste i smaczne danie. Możemy takie naleśniki zjeść na obiad lub kolację.

Naleśniki z parówkami

Ocena: 41

Naleśniki z parówkami

Składniki

  • jajko
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 8 parówek
  • 0,5 kg pieczarek
  • 8 plastrów żółtego sera
  • duża cebula
  • natka pietruszki
  • keczup

Przygotowanie

  1. Z mąki, łyżki oleju, jajka i mleka robimy ciasto. Smażymy naleśniki.
  2. Pieczarki i cebulę kroimy. Smażymy na maśle.
  3. Naczynie żaroodporne natłuszczamy.
  4. Parówki zawijamy w naleśniki.
  5. Układamy ciasno w naczyniu.
  6. Wykładamy pieczarki, posiekaną natkę i ser. Zapiekamy około 25 minut.
  7. Naleśniki podajemy z keczupem.



Podziel się wpisem ze znajomymi: