Naleśniki ze szczypiorkiem i parówką

Naleśniki ze szczypiorkiem i parówką to idealne danie na śniadanie. Jest bardzo pożywne i smaczne, świetnie komponuje się ze szpinakiem podsmażonym na maśle.

omlet

Składniki:

Ciasto:

  • 10 dag mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • olej

Nadzienie:

  • 1 pęczek szczypiorku
  • 6 parówek
  • 20 dag żółtego sera
  • Ketchup
  • Sól

Przygotowanie:

  • Zrób ciasto z mąki, mleka, żółtek i szczypty soli.
  • Odstaw na 15 minut.
  • Po 15 minutach dodaj do ciasta ubite na sztywno białka.
  • Wymieszaj.
  • Szczypiorek umyj, osusz i pokój w małe kawałki.
  • Zetrzyj ser na tarce z grubymi oczkami.
  • Parówki pokrój w talarki i podsmaż na patelni.
  • Patelnie posmaruj olejem i rozgrzej.
  • Wylej porcję ciasta i posyp szczypiorkiem.
  • Gdy ciasto się zetnie posyp żółtym serem.
  • Wyłóż na ciasto parówkę.
  • Naleśnik smaż na małym ogniu do momentu roztopienia się sera.
  • W ten sam sposób usmaż pozostałe naleśniki.
  • Podawaj na gorąco.
  • Polej do smaku ketchupem.


Podziel się wpisem ze znajomymi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.